Mardin'e 5 Milyon TL'lik Yatırım

Mardin OSB'de yatırım yapmak için valiliğe başvuran 200'e yakın işadamı yatırımlarını bir bir yapmaya başladı. Mardin'de son olarak açılışı İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yapılan fabrikada, bölgenin yapı kimyasalları pazarına yönelik ekonomik, s

Polisiye Haberler 22.09.2013 21:56:17 0
Mardin



Mardin OSB’de yatırım yapmak için valiliğe başvuran 200’e yakın işadamı yatırımlarını bir bir yapmaya başladı. Mardin’de son olarak açılışı İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yapılan fabrikada, bölgenin yapı kimyasalları pazarına yönelik ekonomik, standart ve teknik yapıştırıcılar ile ısı yalıtımı ürünleri üretilecek.
Kuzey Irak ve bölgedeki yakın ülkeler için sağladığı lojistik avantajdan dolayı Kale Grubu için üs görevi görecek Kalekim Mardin Fabrikası’nda, önümüzdeki süreçte su yalıtımı malzemeleri üretimi de yapılacak.
Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşu Kale Grubu’nun yapı kimyasalları sektöründeki lider firması Kalekim’in Mardin Fabrikası hizmete açıldı. Geçmişte önemli bir ticaret merkezi ve binlerce yıllık kültür mirasına sahip olan Mardin`de; bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak Kalekim`in yeni fabrikasının açılışı, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından yapıldı.
Fabrikanın açılış için fabrika avlusunda düzenlenen törene İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ,Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın konuşması ile devam etti. Okyay, Kalekim Mardin Fabrikası’nın, bölgedeki mevcut ve potansiyel pazar ihtiyacını karşılamak amacıyla 5 yıllık yatırım planları çerçevesinde hayata geçirildiğini söyledi. Birçok dinin ve medeniyetin izlerini taşıyan ve binlerce yıllık bir kültür mirasına sahip olan Mardin’in geçmişte önemli bir ticaret merkezi olduğunun altını çizen Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay şunları söyledi:
“Türkiye’de 40. kuruluş yıldönümünü kutlayan, “seramik yapıştırıcıları” ve “derz dolgu” pazarında en çok tercih edilen ve koşulsuz müşteri memnuniyetini sağlayan Kalekim, kuruluşundan bugüne 500 çalışana, 8 fabrikaya, 500 bin ton satışa, 250 milyon TL ciroya ulaştı. Kalekim Mardin fabrikamız, kuruluş yeri analizi açısından; gerek lojistik imkânları, gerek hammadde kaynaklarına yakınlık, gerekse 190 km’lik Mardin hinterlandı içinde üretimin satışa çevrilmesi bakımından hem grubumuz hem de yapı kimyasalları sektörü için önemli bir tesis olacak. Şu ana kadar 5 milyon TL’lik bir yatırım yaptığımız Kalekim Mardin Fabrikası’nın, kısa süre içinde 10 milyon TL’lik yatırım değerini aşmasını planlıyoruz. Fabrikamız üretimi ile geçmişte önemli bir ticaret merkezi olan Mardin’e ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Mardin fabrikamız ile bölgede hem bu anlayışı sergilemek hem de kendi hinterlandı içinde oluşmuş mevcut ve potansiyel pazar ihtiyaçlarımızı karşılayıp rekabet gücümüzü yükseltmek, böylece bölgeye yakın olan Ortadoğu ve Arap ülkeleri ile Türki Cumhuriyetlerine ve özellikle de Kuzey Irak’a yönelik satış potansiyelimizi artırmak istiyoruz. Bu amacımızın somut bir göstergesi olan Kalekim Mardin Fabrikamız, Türkiye için çok önemli bir adım.”

Açılış töreninde konuşan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, altyapısı hazır olan ve Türkiye’nin en güvenli ili Mardin’e yatırım çağrısı yaparak; “Tüm yatırımcılarımızı Mardin’e yatırım yapmaya çağırıyorum.Havaalanı, karayolu, demiryolu ve alt yapısıyla yatırımcılarımız için Mardin ideal bir şehirdir.Büyükşehir olduktan sonra bu yatırımların daha da artacağına inanıyorum.Bu güzel tesisi Mardin’e kazandıran herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.”dedi.

BAKAN GÜLER 4 DİLDE SELAMLADI
Daha sonra kürüsye gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler, davetlileri selamladıktan sonra Arapça, Kürtçe, Süryanice ve Türkçe olmak üzere 4 ayrı dilde “hoşgeldiniz”dedi. Bakan Güler, bölgenin son 8 aydır sürecin getirdiği huzuru yaşadığını belirterek, "Huzur olmazsa bu bölgeye yatırım gelmez. Onunu için sürecin değerini bilmek lazım. Kale Grubu`nun fabrika yatırımı Mardin için çok önemli. Kale Grubu geldiyse bu önemli. Bu bölgeye vereceğiniz katkı çok önemli. Kale Grubu`nun yaptığı öncülüğü diğer şirketler de yapmalı." dedi. Bu tür tesisler büyür ve çoğalırsa doğuda buralardan ekmek yiyenlerin de artacağını vurgulayan Bakan, "Son 10 yılda kamu yatırımlarında Mardin`de 75 kar arttı. Teşvik sistemi ile yatırımcı sayısını ve ihracat rakamlarını belli seviyeye getirdik. Herkese gönül rahatlığı içinde gelebilirsiniz diyorum." ifadelerini kullandı.
Fabrika açılışında konuşan Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, teşvikte 6. bölgede yer aldıklarını, bu sebeple yatırım yapan şirketlerin 12 yıl boyunca sigorta primi ödemeyeceğini söyledi. Tutaşı, "Yatırım için gelenlere kendi fabrikamızı kuruyormuş gibi onlara yardımcı olacağız. Kapımız herkese açıkç Altyapımız hazır." dedi. Açılışa katılan İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan ise küresel kriz ortamında yatırım yapmanın cesaret işi olduğunu, böylesi bir tesisin Mardin`de açılmasının son derece anlamlı olduğunu söyledi.
Açılışta Mardin Valisi Ahmet Cengiz ve Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu da birer konuşma yaptılar.
Açılış konuşmalarından sonra Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Bakan Güler, Vali Cengiz ve Başkan Ayanoğlu’na seramikten yapılan birer tablo hediye ederek kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.
Daha sonra protokol birlikte fabrikanın açılış kurdelesini keserek fabrikanın için, gezdiler.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07